www.bewustworden.be

Een plek waar je jezelf ontmoet!

LEREN VOELEN

Leren voelen is een belangrijke vaardigheid in ons leven. Vaak zijn we zo ver van ons voelen. De grote reden is dat we dit vaak niet meekrijgen vanuit de kinderwieg of in het onderwijs.

Graag geef ik een aantal belangrijke aspecten mee in het domein ‘voelen’.

– Gevoelens bevinden zich in ons lichaam. Het is belangrijk om te gaan onderzoeken hoe een gevoel voelt. Je beschrijft het gevoel dat je ervaart in jouw lichaam. Je plakt er een woord op die zo dicht mogelijk bij de sensatie van een gevoel komt bv je voelt een druk.

– Het is belangrijk om vooral geen weerstand te geven aan het gevoel, als het ware het gevoel te omarmen. Het is vooral de weerstand die het voelen moeilijk maakt.

– Je ademt zachtjes langs en door het gevoel en je laat de spanning wegstromen.

In therapie krijg je hierin ondersteuning om het voelen je echt eigen te maken. Vaak hebben we een blinde vlek op onze gevoelens wat het ons lastig maakt in het leven. We blijven worstelen met steeds terugkerende gevoelens omdat we bang zijn om ze te voelen. Door ze te aanvaarden en doorvoelen stroomt de energie weg.

Eenmaal we de techniek onder de knie hebben kunnen we heel veel hanteren in ons leven en ontwikkelen we veerkracht om door het leven te gaan.

Je bent hierin van harte welkom!