www.bewustworden.be

Een plek waar je jezelf ontmoet!

Alle sessies gaan ONLINE door! Dit zowel voor de individuele sessies als relatietherapie. Je bent van harte welkom!

Online Therapie is therapie die gebeurt via internet. De sessie nemen plaats via video gesprek. Dit kan via Skype, Whatsapp Video, Facetime, Zoom. We spreken op voorhand af welk kanaal voor jou het best aanvoelt.

We maken een afspraak in de agenda. Op het afgesproken uur stuur ik jou een berichtje om de sessie te starten. De sessie duurt max. een uurtje.

Je mag aannemen dat een online sessie inhoudelijk sterk overéénkomt met een sessie in live. Je hebt een gesprek vanuit je eigen veilige ruimte. Dit geeft een extra gevoel van veiligheid om jouw ontspannen te voelen bij de oefeningen. Daarbij is het belangrijk om te voelen of jouw hulpvraag goed werd begrepen. Dat is één van de belangrijkste stappen in de start van de begeleiding die een grote impact geeft op het welslagen van jouw begeleiding.

Sinds ik online sessies geef stel ik ook vast dat het online werken met de traumaverwerkende techniek EMDR een goed resultaat geeft. Via oogbeweging verwerk je oude pijnlijke ervaringen. De veilige context van een eigen omgeving geeft hierin een meerwaarde in het durven toelaten van minder prettige emoties.

Relatietherapie vindt ook zijn weg in online begeleiding. Praktische geeft het kansen dat de de sessies kunnen doorgaan vanuit de thuishaven. Ook als beide partners niet op dezelfde plaats zijn, kunnen we een gesprek hebben met ons drieën, door in te bellen op beide nummers van partners.

De sessie wordt meestal afgesloten met een huiswerk die je meekrijgt naar aanloop van de volgende sessie. We maken samen een nieuwe afspraak en kijken om de betaling van de sessie per overschrijving te regelen.

Ik moedig je aan om de stap te durven zetten naar dit nieuwe medium, die meer en meer gebruikt wordt in de wereld van de hulpverlening!

Je bent van harte welkom!