www.bewustworden.be

Een plek waar je jezelf ontmoet!


EEN GEZONDE VOLWASSEN KIJK OP JEZELF IN RELATIE

Dit is een proces dat je leven lang duurt. Het is eerder een doel waarnaar we streven, dan een doel dat we op een gegeven moment bereiken.

– Je accepteert jezelf volledig, ook al zijn er nog dingen die je in jezelf zou willen veranderen. Er is sprake van fundamenteel liefde en respect voor jezelf, gevoelens je je zorgvuldig koestert en bewust ontwikkelt.

– Je accepteert anderen zoals ze zijn en probeert ze niet te veranderen om zo aan je eigen behoeften tegemoet te komen.

– Je bent je goed bewust dat jouw gevoelens en jouw gedrag ten opzichte van ieder aspect van jou leven, ook jouw seksualiteit.

– Je houdt van ieder aspect van jezelf: jouw persoonlijkheid, jou uiterlijk, jouw idee├źn en wat je waardevol vindt, jouw lichaam, jou belangen en jouw prestaties. Je bevestigt jezelf in plaats van op zoek te gaan naar een relatie waaraan je jouw gevoel van eigenwaarde zou moeten ontlenen.

– Jouw gevoel van eigenwaarde is groot genoeg om te genieten van de omgang met andere mensen, vooral mannen, die goed zijn gewoon zoals ze zijn. Je hebt er geen behoefte aan nodig te zijn om jezelf waardevol te voelen.

– Je staat jezelf toe eerlijk, open en vol vertrouwen te zijn tegenover de voor jou juiste mensen. Je bent er niet bang voor dat men in jouw hart kijkt, maar aan de andere kant stel je jezelf niet bloot aan de exploitatie van mensen die niet werkelijk ge├»nteresseerd zijn in jou en jouw welzijn.

– Je vraagt je af: is deze relatie goed voor me? Stelt deze me in staat me optimaal te ontwikkelen?

– Als een relatie destructief blijkt, ben je in staat om hier een eind aan te maken zonder in een desastreuze depressie te vervallen. Je hebt een kring van vrienden die jouw steunen, en gezonde interesses die jou door een eventuele crisis heen helpen.

– Jouw eigen gemoedsrust is jouw hoogste prioriteit. Alle strijd, dramatiek en chaos uit het verleden hebben hun aantrekkingskracht verloren. Je beschermt jezelf, jouw gezondheid, jouw welzijn.

– Je weet dat een relatie, om deze goed te laten zijn, er een moet zijn tussen partners die dezelfde waarden in het leven, belangstelling en doelstellingen hebben en die allebei tot geven en ervaren van intimiteit in staat zijn.