www.bewustworden.be

Een plek waar je jezelf ontmoet!

Mijn Innerlijke Kind

Als kind hadden we heel wat ervaringen. Dat kunnen prettige en minder prettige ervaringen zijn. Deze herinneringen zijn opgeslagen in ons bewustzijn en hebben een impact op ons functioneren in ons dagelijks leven.

De innerlijke belevingen van vroeger kunnen we groeperen onder de beleving van ons innerlijke kind. Dat is een kind die deels nog aanwezig is in onszelf.

Het kan helpend zijn in de therapie om terug contact te kunnen maken met het kind in onszelf. We kunnen de oude wonden helen. We kunnen oude niet ingevulde behoeften herstellen. Er is hier heel veel herstel in mogelijk. Door het herstel worden we in ons volwassen leven minder getriggerd en kunnen we gemakkelijker leven.

In de therapie leer je technieken om terug contact te maken met dat deeltje van jezelf. Je leert ook om te communiceren met jouw innerlijke kind en het te geven wat het nodig geeft.

Er bestaat hier ook literatuur over. Bv Het helen van je innerlijke kind, Susanne Hühn of Het kind in je een thuis geven, Stefanie Stahl.

Je bent van harte welkom om dat stukje op te nemen bij jezelf!