www.bewustworden.be

Een plek waar je jezelf ontmoet!

AUTISME… als je je anders voelt

Begin je zo een beetje te zien dat je anders bent. Dat mensen jou ook soms een beetje apart vinden. Dat je niet helemaal reageert en handelt zoals jouw medemens.

Soms zie je dat Autisme gediagnosteerd wordt bij één van je kinderen. Autisme heeft een erfelijke factor. Dan begin je rond jezelf te kijken.. mss met nog wat verwarring.

Dit kan een eerste indruk zijn, die je kan uitnodigen om verder te onderzoeken. Onderzoeken, is eerst gaan toetsen bij jezelf of je jezelf hier echt in terugvindt.

Als je autisme bij jezelf herkent, is de eerste stap leren jezelf begrijpen en een manier te vinden om aansluiting te vinden bij de andere en de omgeving.

Volgende link geven info: www.participate.autisme.be

Daarnaast is volgende boek ook interessant: Het brein bedriegt – Autisme en normale tot hoge begaafdheid – van Peter Vermeulen

Als je autisme bij jezelf herkent, is de eerste stap leren jezelf begrijpen en een manier te vinden om betrokken te zijn met jouw partner en jouw omgeving. Het is belangrijk dat je echt weet waar autisme om draait  en dit zowel voor de persoon die autisme herkent bij zichzelf als de partner.

Als je ASS een plaatsje kunt geven in je relatie, wordt het makkelijker om elkaar te begrijpen en liefdevoller met elkaar om te gaan. Je kunt een manier vinden om samen te leven en ondertussen toch jezelf te kunnen zijn en je beter begrepen te voelen.

Dit vraagt een beetje een specifieke aanpak. Het belangrijkste hierin is dat er hulp mogelijk is en dat er iets kan veranderen!

Je bent zeker welkom!