www.bewustworden.be

Een plek waar je jezelf ontmoet!

Begeleiding van Adolescenten,

Als adolescent wordt er vaak veel van ons gevraagd. De studies worden zwaarder, er wordt verwacht dat we zaken neerzetten in het leven, we zetten de stap naar meer volwassenheid.

Vaak is dat een fase die met veel twijfel, onzekerheid, angst doorlopen wordt omdat we geconfronteerd worden met veel nieuwe zaken in ons leven.

We beginnen onszelf ook meer vragen te stellen. We zien dat zaken zich herhalen in ons leven. We herkennen steeds terugkerende patronen en we snappen eigenlijk niet hoe dat komt.

Het is een ideaal moment om stil te staan bij jezelf. De keuze die je op die moment maakt in je leven hebben vaak al een veel groter gevolg dan toen je nog jonger was. Denk maar aan studiekeuze, partnerkeuze, werkkeuze.

Het is helpend om je al in deze basis te laten ondersteunen en begeleiden om op die manier een goede start te maken in je weg naar volwassenheid.

We kunnen dit vaak niet alleen en we zullen onbewust tegen hetzelfde blijven aanlopen. We noemen dat ‘blinde vlekken’. Voor sommige aspecten zijn we echt blind in onszelf. Eigenlijk zijn het vaak kinderlijke afweermechanismen die we zo eigen zijn geworden.

Je bent van harte welkom om alles voor jezelf op een rijtje te zetten en samen te kijken waar je tegen aan loopt! Op die manier kun je zelf verantwoordelijkheid nemen voor iets van jezelf dat je als beperkend, belemmerend of lastig ervaart en je eigen toekomst creƫren zoals je deze echt wil!