www.bewustworden.be

Een plek waar je jezelf ontmoet!

Single en waarom?

Ben je momenteel single na een scheiding? Of ben je reeds ruime tijd single? Of voel je dat relaties gewoon niet willen lukken? Is er een groot verlangen naar een nieuwe relatie?

Heb je twijfels over jouw geaardheid in relaties? Merk je dat je je aangetrokken voelt naar iemand van hetzelfde geslacht?

Dit alles kan soms vele vragen oproepen over relaties. Je begint na te denken over jezelf en dit kan een start zijn in jouw zoektocht naar je ware zelf.

Het is helpend om je hierin te laten ondersteunen.

Het feit dat je jezelf niet zo goed begrijpt , kan vaak samengaan met je hechtingsstijl, eventuele aanwezige angsten. Traumatische ervaringen uit je jeugd of uit je vroegere relaties kunnen je belemmeren om nu gezond en evenwichtig in een relatie te staan. Vaak gaat het om onverwerkte pijn of verdriet. Dit is alles is zeer menselijk. Je hoeft dit niet heel je leven mee te sleuren. Door de gepaste aandacht kan hier een groot stuk van genezen!

Daarnaast is het mogelijk dat je twijfels hebt over jouw geaardheid in relaties. Dit is vaak een zoektocht in gevoelens, onzekerheden en twijfels. Het is goed om daar met iemand over te spreken. Dit helpt jou om aandacht te geven aan wat er in jou afspeelt en zo alles beter op een rijtje te kunnen zetten. Je leert ook aandacht geven aan jouw gevoelens en je angsten.

Daarbij is het ook mogelijk dat je echt een beperking ervaart bij jezelf rond relaties: bv geen oogcontact durven maken, de eerste stap niet durven zetten, jezelf hierin onhandig voelen, bang om afgewezen te worden, te weinig inlevingsvermogen, te weinig spontaan.

Je ervaart dit echt als een beperking van jezelf. Ook al heb je hierin een beperking, toch kun je manieren leren waardoor het je toch mogelijk wordt om in een relatie te staan. Het vraagt wat inzicht in jezelf en wat bewustwording. Maar alle creativiteit zal je toelaten hier anders te leren mee omgaan en er nog plezier in te hebben, met jezelf en je beperkingSmile.

Door over dit alles te praten, krijg je meer duidelijkheid voor jezelf, en opent dit nieuwe wegen naar een liefdevolle relatie.

Het is niet omdat het je vandaag niet is zoals je het wilt, dat je morgen niet succesvol kunt zijn in relaties.

Volwassen in een relatie staan kun je leren. Dwz dat je kunt groeien naar een  relatie die voor jou bevredigend aanvoelt!

Het pad is bij de start eerder verkennend en onderzoekend. Nadien kun je zelf beslissen wat je hiermee wilt aanvangen. Is het onderzoek voor jou voldoende of wil je hierop dieper ingaan werken. Dit is iets dat je uiteindelijk samen met de therapeut kunt bespreken.

Je bent van harte welkom!