Centrum Bewustworden

Een plek waar je jezelf ontmoet!

www.bewustworden.be

Hallo Allen,

 

Graag wil ik een woordje uitleg geven wat er nu allemaal aan het gebeuren is in onze innerlijke wereld. 

Op vandaag krijgen we heel veel informatie via media. Al deze info komt binnen in ons bewustzijn. Het bijzondere is dat bepaalde gegevens, situaties, beelden, indrukken onze binnen wereld raken.

We worden geraakt in gevoelens die we ooit vroeger ergens beslist hebben om niet te willen voelen.

 

Toen we jong en kleiner waren maakten we allen gevoelens van onveiligheid mee. Deze gevoelens besloten we om niet te ervaren omdat ze voor ons te moeilijk en lastig waren en soms niet de nodige ondersteuning hadden. We zoeken heel vlug allerlei manieren om hierin te overleven. We gaan bv veel plezier maken, goed ons best doen, veel helpen, stil zijn, rebels zijn, haantje de voorste zijn, de beste willen zijn. We zochten allemaal een manier om hiermee om te gaan.

 

De Corona Situatie raakt vaak onze gevoelens van onveiligheid van vroeger. Innerlijk kan er een paniek ontstaan, een grote angst. Daarbij creëren we vaak irrealistische gedachten. De gedachten zijn irrealistisch, maar we ervaren ze als realistisch. We zien het echt zo. Deze panische gedachten maken deel uit van ons oude overlevingsmechanisme die we zo hardnekkig instellen bij situaties van onveiligheid.

 

Dit is het meest gevaarlijke in zo'n periode van pandemie. We zien de realiteit niet meer en onze oude overlevingsgedachten nemen we het heel erg over. Op die momenten kunnen we niet meer echt volwassen denken en gaan we overreageren. 

 

Mocht je zien van jezelf dat je extreme gedachten hebt. Of gedachten die jou zeer onrustig maken, dan is het nodig om je te leren distantiëren van deze gedachten. Deze vaardigheid zal je heel wat helpen om rustiger te kunnen leven in momenten van grote stress. 

 

Door ons te distantiëren van onze gedachten komen we meer in contact met onze gevoelens. Vaak oude verdrongen gevoelens die we niet willen voelen. Het is het moment om deze gevoelens te leren doorvoelen. Er is nu tijd voor!

 

Het is echt wel een belangrijk moment voor ons die nieuwe kansen geeft.

Ik nodig je uit om voor jezelf een manier te zoeken om dit proces te gaan. Neem contact met een therapeut en laat je hierin ondersteunen. 

 

De meeste therapiën worden nu online gegeven. Je mag vertrouwen dat dit even goed is als reguliere therapie. Het belangrijkste is dat iemand je ondersteunt om te reflecteren op jezelf.

 

Je mag me gerust contacteren via mijn contactformulier. Ik ben momenteel online beschikbaar om jou hierin te helpen! Je bent van harte welkom!

 

Liefs,

Katrien


 Bewustworden Ieper	| Katrien Wybaillie | Ter Olmen 55   	| 8900 Ieper | 0476/83.92.56	| katrienwybaillie@bewustworden.be
 Bewustworden Gent	| Katrien Wybaillie | Kapucijnenham 1	| 9000 Gent  | 0476/83.92.56	| katrienwybaillie@bewustworden.be